Musiikki seurakunnassa

Musiikki on kaikille.

Musiikki on keskeinen osa kirkon ja seurakunnan toimintaa, se on jollain tavalla läsnä suurimmassa osassa kirkon ja seurakunnan toiminnassa. Musiikilla on suuri merkitys ihmisten välisen yhteyden luojana. Kristus on läsnä ja vaikuttaa myös lauletussa sanassa. Se tuo paljon iloa: kuoro ja lauluryhmät kutsuvat osallistumaan ja konserteissa voi rauhoittua ja levähtää musiikin äärellä.

Seurakunta järjestää runsaasti erilaista musiikillista toimintaa. Asuinalueestasi riippumatta voit osallistua mihin tahansa itseäsi kiinnostavaan toimintaan.

Tule mukaan laulamaan, soittamaan tai kuuntelemaan!

Niiniveden seurakunnalla (tällä hetkellä) toimii Vesannon kirkkokuoro, musiikkityön johtokunnan-, Tervon seniorit- ja Säde- lauluryhmät.

Vesannon kirkkokuoro

Vesannon kirkkokuoro perustettiin v. 1945. Kirkkokuoron perustaminen ei oikeastaan paljoakaan muuttanut kirkkomusiikkikäytäntöä Vesannolla - antoi sille vain selkeämmät raamit. Jo vuosikymmeniä oli myös kirkossa esitettävästä kuorolaulusta vastanneet vuorollaan Vesannon mies- ja sekakuorot seurakunnan kanttorien johdolla.

Kirkkokuoro harjoittelee talvikaudella säännöllisesti viikoittain Vesannon seurakunnankodilla. Lisäapua laulujen opiskeluun tarjoaa myös kanttorin äänitetyt stemmat.

Laulunharrastajana olet lämpimästi tervetullut perinteikkääseen porukkaan!

Kuorotoiminta on maksutonta.

Musiikkityön johtokunta

Seurakunnan musiikkityön johtokunta ei ole pelkästään hallinnollinen suunnitteleva elin vaan myös musiikkia esittävä vahvistettu kvartetti. Kaikki kvartetin jäsenet ovat johtokunnan varsinaisia- tai varajäseniä. Johtokunta harjoittelee projektiluontoisesti sovittuja esiintymisiä varten käyttäen apunaan myös äänitetyt stemmat.

Tervon seniorit lauluryhmä

Tervon seniorit lauluryhmä kostuu entisestä Tervon kirkkokuoro laulajista. Ryhmä harjoittelee joka toinen viikko Tervon Parkkimäen-kerhohuoneessa ja esiintyy jumalalanpalveluksissa Tervon kirkossa ja Attendo palvelutalossa.

Uudet laulajat ovat aina tervetulleita mukaan, joten ota rohkeasti yhteyttä!

Säde-lauluryhmä

Säde lauluryhmä on säännöllisesti toimiva naisten lauluryhmä, harjoitukset pääsääntöisesti viikoittain Tervon seurakuntatalolla tai Tervon kirkossa. Lauluryhmä esiintyy jumalanpalveluksissa ja muissa seurakunnan tilaisuksissa.

Vapaapäivät yleensä maanantai ja tiistai