Musiikki seurakunnassa

Musiikki on kaikille.

Musiikki on keskeinen osa kirkon ja seurakunnan toimintaa, se on jollain tavalla läsnä suurimmassa osassa kirkon ja seurakunnan toiminnassa. Musiikilla on suuri merkitys ihmisten välisen yhteyden luojana. Kristus on läsnä ja vaikuttaa myös lauletussa sanassa. Se tuo paljon iloa: kuoro ja lauluryhmät kutsuvat osallistumaan ja konserteissa voi rauhoittua ja levähtää musiikin äärellä.

Seurakunta järjestää runsaasti erilaista musiikillista toimintaa. Asuinalueestasi riippumatta voit osallistua mihin tahansa itseäsi kiinnostavaan toimintaan.

Tule mukaan laulamaan, soittamaan tai kuuntelemaan!

Niiniveden seurakunnassa toimivat säännöllisesti Vesannon kirkkokuoro, Säde-lauluryhmä ja lasten laulukerho Vesannon koulun tiloissa.

Vesannon kirkkokuoro

Vesannon kirkkokuoro perustettiin v. 1945. Kirkkokuoron perustaminen ei oikeastaan paljoakaan muuttanut kirkkomusiikkikäytäntöä Vesannolla - antoi sille vain selkeämmät raamit. Jo vuosikymmeniä oli myös kirkossa esitettävästä kuorolaulusta vastanneet vuorollaan Vesannon mies- ja sekakuorot seurakunnan kanttorien johdolla.

Kirkkokuoro aloittaa syyskautensa 8.9.2022 ja harjoittelee jokaisena parillisen viikon torstaina klo 14 Vesannon seurakuntatalolla. Lisäapua laulujen opiskeluun tarjoaa myös kanttorin äänitetyt stemmat.

Laulunharrastajana olet lämpimästi tervetullut perinteikkääseen porukkaan!

Kuorotoiminta on maksutonta.

Lauluyhtye Loiste

Lauluyhtye Loiste on paikallisista laulunharrastajista ja musiikkityön johtokunnan jäsenistä koostuva ryhmä. Yhtye harjoittelee projektiluonteisesti Vesannon seurakuntatalolla. Loiste esiintyy yhdessä muiden ryhmien kanssa konserteissa ja jumalanpalveluksissa.

Säde-lauluryhmä

Säde lauluryhmä on säännöllisesti toimiva naisten lauluryhmä. Harjoitukset ovat joka torstai klo 17.30 Tervon seurakuntatalolla tai Tervon kirkossa. Lauluryhmä esiintyy jumalanpalveluksissa ja muissa seurakunnan tilaisuksissa.

Laulukerho

7-12 -vuotiaille suunnattu laulukerho kokoontuu maanantaisin Vesannon koululla klo 12.30-13.30. Ensimmäinen kokoontumiskerta on 29.8. Kerhoon ovat tervetulleita kaikki laulamisesta kiinnostuneet lapset. Lisätietoja voi kysyä kanttori Joona Kärnältä 0500621068.