Lähetys- ja avustustyö on seurakunnan perustehtävä

Se perustuu Jeesuksen antamaan lähetyskäskyyn:

Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." Matt. 28:18-20

Lähetystehtävän toteuttamiseksi seurakunnalla on nimikkolähetti ja kohdesopimuksia. Niiden rahoittamiseksi seurakunta järjestää

• erilaisia tilaisuuksia
  • kerää kolehteja
  • kirpputoritoimintaa

Lähetyksen kirpputori

Kipputori on suljettu toistaiseksi

sijaitsee Vesannon keskustassa. Kirpputori on avoinna talviaikaan maanantaisin kello 10-14 ja perjantaisin kello 10-16. Kesäaikana (1.5.-30.8.) kirpputori on avoinna myös lauantaisin kello 10-14. Arpavoittoja ja myytävää otetaan vastaan jatkuvasti.

Kannatusrengas

Liittymällä nimikkolähetin kannatusrenkaaseen, saat kaikki nimikkokirjeet. Kannatusrenkaaseen voit ilmoittautua mukaan lähetyssihteerille.

Askartelupiiri

Lähetyksen askartelupiiri kokoontuu Vesannon Ystävänkammarilla talvikaudella joka toinen viikko. Lisätietoja askartelupiirin kokoontumisista löytyy tapahtuma hausta.

Lähetyksen kannatuskohteet

Seurakunta on tehnyt Suomen ev. lut. Kansanlähetyksen kanssa nimikkosopimuksen Saara Karttusen työstä vuoden 2020 alusta lukien. Niiniveden seurakunnalla on lisäksi Suomen Lähetysseuran kanssa palvelusopimus Lasten Pankin tukemiseksi.

Tutustu tarkemmin nimikkolähetti Saara Karttuseen, joka lähti ensimmäiselle työkaudelle Venäjälle vuoden 2016 alkupuolella. Hän on opiskellut venäjän kieltä Pietarissa, mistä hän muutti helmikuun alussa Siperian Novosibirskin kaupunkiin. Siellä hän jatkaa venäjän kielen opiskelua ja tutustuu Inkerin kirkon toimintaan. Opiskelun jälkeen haetaan työlupaa. Tarkempi tehtävän kuva ja sijoituspaikka määräytyvät prosessin myötä. Saara Karttunen on diakonissa-sairaanhoitaja (AMK). Saaran sydämellä ovat erityisesti elämän myrskyissä kolhuja saaneet ihmiset ja toivon sanoman eteenpäin vieminen.

Kirpputoritoiminnan kautta tuetaan mm. Suomen Lähetysseuran Lasten Pankkia, jonka kautta apua lähetetään kiireellisiin kohteisiin tilanteen mukaan.

Lähetysrahastosta on annettu tukea viime aikoina mm. Viipurin lasten turvakoti Dikonille, joka on Inkerin kirkon vastuulla.

"Kaikkeen maailmaan  viekää joutuisaan Jeesuksen rakkauden ilosanomaa!"

Nimikkolähetti Saara Karttunen

Olen Saara Karttunen, 35-vuotias Diakonissa-sairaanhoitaja. Alun perin olen kotoisin Savosta, Tervoon kuntaan kuuluvasta pienestä Talluskylästä. Askeleet ovat sittemmin kulkeneet pitkin Suomea ja vähän maailmallakin. Viimeisimmäksi olen pakannut tavarani ja kotini Espoosta, jossa vierähti 10 vuotta tehden töitä suurimmaksi osaksi sairaalamaailmassa ja välillä Diakonissalaitoksen huume- ja mielenterveystyön palveluksessa. Näiden vuosien aikana sain täydentää taitojani myös sielunhoitoterapeuttikoulutuksella.

Lähetystyö on ollut minulle jo pidempään sydämenasia. Rippikoululeirillä Jeesuksesta tuli minulle henkilökohtainen Herra ja Vapahtaja. Aika pian ymmärsin, että nämä ilouutiset kuuluisi laittaa kiertämään. Samoihin aikoihin luin Äiti Teresasta kertovan kirjan, jossa hän kehotti rukoillen kyselemään omaa paikkaa Jumalan käytössä. Silloin muistan tätä rukoilleeni ensi kerran. Pikku hiljaa lähetystyö on alkanut tulla elämääni. Nuoruusvuosinani sain olla mukana lyhytaikaisessa lähetystyössä. Lähetyselämään olen saanut kosketusta myös seuratessa lähettiystävieni kuulumisia maailmalta. Samalla mielessä on alkanut elää kysymys, olisiko myös oma paikka lähteä?

Vuoden 2016 alkupuolelta olen opiskellut venäjän kieltä Pietarissa. Kielen opiskelu jatkuu vielä Novosibirskissa Siperiassa. Sen jälkeen on tarkoitus aloittaa diakonia- ja seurakuntatyö Inkerin kirkon yhteydessä. Varsinaista työnkuvaa ja paikkaa mietitään vielä kielikoulun aikana. Kommunistisen ja ateistisen aikakauden jälkimainingeissa viestille Elävästä, armollisesta Kolmiyhteisestä Jumalasta sekä kristilliselle opetukselle ja rakkauden palvelulle on monenlaista tilausta naapurimaassamme. Erityisesti sydämelläni ovat olleet sielunhoito-ja tavoittavatyö.

Lähetystyö on Jumalan palapeli, jossa meillä jokaisella on oma paikkamme. Lähetystyöhön ei voi lähteä yksin, vaan tarvitaan myös työn puolesta rukoilijoita ja taloudellisia tukijoita. Etsin siis yksittäisiä ihmisiä ja seurakuntia, jotka haluaisivat tulla toteuttamaan yhteistä lähetystehtäväämme.