Kaksi lasta ihailee kukkivaa puuta.

Leikin lumoa ja yhdessäolon iloa

Niiniveden seurakunnassa päiväkerholaiset kokoontuvat arkisin kerran viikossa leikkimään ja toimimaan, arkisesti ja pyhän äärellä. Kerhossa painottuvat lapsesta välittäminen, lapsuuden ilon kokemukset ja lapsen hengellisen herkkyyden vaaliminen. Se on lapsen kasvupaikka, missä toimitaan kumppanuudessa hänen perheensä kanssa. Päiväkerholaiset ovat 3 - 6 – vuotiaita ja heitä ohjaa lastenohjaaja Niina Salonen. Mikäli pandemiatilanne sen sallii päiväkerhot jatkuvat viikolla 6/2022 eli helmikuun toisella viikolla.

Päiväkerhossa on tilaa leikille, liikunnalle ja oppimiselle. Toiminnan suunnittelussa huomioidaan kyseisen ryhmän lasten toiveet ja tarpeet. Lasten mielikuvitus on tekemisen perusta. Kerhossa opitaan kädentaitoja, syödään eväitä, saadaan ystäviä ja opetellaan hyviä tapoja ja toistemme kanssa toimimista. Lapsen tapa oppia tekemällä, kokemalla ja ihmettelemällä on päiväkerhossa otettu huomioon ja toimintaa toteutetaan lapsilähtöisesti.

Päiväkerhoissa pohjana on kristillinen arvomaailma, jossa hengellisyys nähdään osana lapsen kokonaisvaltaisuutta. Kirkkovuosi ja sen perinteet tulevat toiminnassa tutuiksi. Tässäkin pääpainona on lapsista itsestään ja heidän elämästään nousevat kysymykset ja ihmettelyt. Kirkolla ei ole omaa varhaispedagogiikkaa vaan toiminnassa noudatetaan yleistä Vasua, samaa jota mm. päivähoidossa on sitouduttu noudattamaan. Tärkeää on lapsen etu ja lapsen oikeus hyvään lapsuuteen. Arvostamme lapsuutta sekä rauhaa ja mahdollisuutta kasvaa ja kehittyä, jokainen omaan tahtiinsa. Tärkeää on aikuisen läsnäolo, syli ja turvallisuus.

Kerhoihin ilmoittautuminen

Päiväkerhoon tälle keväälle ilmoittaudutaan 6.2.2022 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeellaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Lisätietoja päiväkerhoista voi kysellä lastenohjaajalta. Vapaita kerhopaikkoja voi kysellä läpi vuoden lastenohjaajalta!

Päiväkerho kokoontuu keskiviikkoisin vuoroviikoin Tervossa ja Vesannolla klo 10 - 12.30 toukokuun puoliväliin asti. Kerho on parillisilla viikoilla Tervossa ja parittomilla Vesannolla (alkaen vko 6 Tervossa). Kerhokauden päättää keväällä Mukulamessu, joka on koko perheen kevätjuhla.

Päiväkerho on ilmainen.

Lapset leikkivät magneettionkipeliä.