Kaksi lasta ihailee kukkivaa puuta.

Leikin lumoa ja yhdessäolon iloa

Niiniveden seurakunnassa päiväkerholaiset kokoontuvat arkisin kerran viikossa leikkimään ja toimimaan, arkisesti ja pyhän äärellä. Kerhossa painottuvat lapsesta välittäminen, lapsuuden ilon kokemukset ja lapsen hengellisen herkkyyden vaaliminen. Se on lapsen kasvupaikka, missä toimitaan kumppanuudessa hänen perheensä kanssa. Päiväkerholaiset ovat 3 - 6 – vuotiaita ja heitä ohjaa lastenohjaaja Niina Salonen. Mikäli pandemiatilanne sen sallii ja kerhoihin ilmoittautuu tarpeeksi kerholaisia, päiväkerhot alkavat viikolla 35/2021 eli syyskuun ensimmäisellä viikolla.

Päiväkerhossa on tilaa leikille, liikunnalle ja oppimiselle. Toiminnan suunnittelussa huomioidaan kyseisen ryhmän lasten toiveet ja tarpeet. Lasten mielikuvitus on tekemisen perusta. Kerhossa opitaan kädentaitoja, syödään eväitä, saadaan ystäviä ja opetellaan hyviä tapoja ja toistemme kanssa toimimista. Lapsen tapa oppia tekemällä, kokemalla ja ihmettelemällä on päiväkerhossa otettu huomioon ja toimintaa toteutetaan lapsilähtöisesti.

Päiväkerhoissa pohjana on kristillinen arvomaailma, jossa hengellisyys nähdään osana lapsen kokonaisvaltaisuutta. Kirkkovuosi ja sen perinteet tulevat toiminnassa tutuiksi. Tässäkin pääpainona on lapsista itsestään ja heidän elämästään nousevat kysymykset ja ihmettelyt. Kirkolla ei ole omaa varhaispedagogiikkaa vaan toiminnassa noudatetaan yleistä Vasua, samaa jota mm. päivähoidossa on sitouduttu noudattamaan. Tärkeää on lapsen etu ja lapsen oikeus hyvään lapsuuteen. Arvostamme lapsuutta sekä rauhaa ja mahdollisuutta kasvaa ja kehittyä, jokainen omaan tahtiinsa. Tärkeää on aikuisen läsnäolo, syli ja turvallisuus.

Kerhoihin ilmoittautuminen

Päiväkerhoihin tulevalle syksylle ilmoittaudutaan 22.8.2021 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeellaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Lisätietoja päiväkerhoista voi kysellä lastenohjaajalta. Vapaita kerhopaikkoja voi kysellä läpi vuoden lastenohjaajalta!

Päiväkerhot alkavat syksyllä viikolla 35 ja kokoontuvat Vesannolla maanantaisin ja Tervossa keskiviikkoisin klo 10 - 12.30 joulukuun puoliväliin asti. Kerhokauden päättää syksyllä joulujuhla ja keväällä kevätjuhla, joihin koko perhe on tervetullut. Keväisin pidämme myös koko perheen leiripäivän.

Kerhomaksuksi on tällä hetkellä päätetty 20 € / lukukausi.

Lapset leikkivät magneettionkipeliä.